U bent hier: workshops

Studio Techniek 25 mei 13u

25 mei

Fotograaf Mark de Roo heeft jaren lange ervaring met studiofotografie met een eigen herkenbare stijl. Daarnaast is hij reeds vele jaren bekend met het geven van workshops en kan kennis op een duidelijke manier over brengen. 

 

 

 "Studiotechniek"

Deze workshop gaat zoals de titel al aangeeft over studiotechniek. Het is een workshop die wordt bezocht door mensen die pas zijn begonnen met fotograferen in de studio, alsmede mensen die al geruime tijd bezig zijn. Beide gaan met de nodige inspiratie en kennis naar huis.

Deze workshop kent een hoog tempo van informatie die langs komt. Fotografie is werken met licht. Werken met licht en het begrijpen ervan staat centraal in al mijn workshops. Wat kenmerkend is voor studio fotografie is dat je werkelijk alles onder controle hebt en naar eigen hand kan zetten. Het licht laten doen wat jij wilt, dat is waar het om gaat. Echter om "de baas" te worden over dat licht en alles wat daar bij komt kijken is een leerproces.

Er zijn diverse variabelen waarmee je werkt in de studio. Het begrijpen, herkennen en het toepassen van deze variabelen is inherent aan je resultaat. Met deze workshop is het de bedoeling dat leerproces te versnellen door enkele belangrijke punten te gaan begrijpen. In deze workshop werken we met diverse lichtsettings. Ik begin bij basic, en breid dit steeds verder uit. Hierbij komen diversen lichtvormers en andere hulpmiddelen kijken. Hierbij laat ik genoeg ruimte vrij om vragen vanuit de deelnemers te behandelen, gezien we in een droomstudio zijn waar veel voorhanden is.

Enkele punten die aan bod gaan komen tijdens deze workshop:
- Diafragma en verlichting
- lichtvormers en hun eigenschappen
- combineren van lichtvormers
- eigenschappen van licht
- het werkelijk controleren van licht
- camera lens, brand en standpunt
- achtergronden
- flitstijd
- de ringflitser
- afvlagtechnieken etc.

Ik werk altijd met kleine groepen voor veel persoonlijke aandacht. Ook is er genoeg tijd om zelf te fotograferen en de diversen verschillen zelf te ervaren, dit versnelt het leerproces enorm.

Kom je naar mijn workshop?


Met vriendelijke groet,
Mark de Roo
www.markderoo.com

Kosten € 129,- (€ 106,61 exclusief btw)
Inclusief: 21% btw, wat te drinken en wat lekkers, workshop en een ervaren model!
Tijd: 13.00 - 17.30 uur (richttijden)
Datum: zaterdag 25 mei 2019Inschrijven

Naam *
Firma
Adres
Land
Telefoon *
E-mail *
 
Opmerking:
 

<< Terug naar overzicht