U bent hier: workshops

Cursus van Studio tot Product

Meerdere data

Stel je voor. Je staat met een klant, kennis, vriend of je gezin in de studio gehuurd bij Studio76. Je wilt mooie foto’s maken en deze dan, zonder er uren aan te zitten, retoucheren. Maar je weet niet goed hoe je de lampen moet gebruiken. Je hebt moeite de belichting zo te krijgen zoals jij je het voorstelde. Vervolgens kom je thuis en zit je urenlang te retoucheren via programma’s waar je weleens mee gewerkt hebt, maar je wilt graag sneller kunnen werken.

Wij bieden de oplossing met een splinternieuwe cursus ‘van Studio tot Product’.

Met deze cursus leer je eerst werken in een fotostudio. We trekken er twee cursusdagen voor uit om je alle basics van studiofotografie te leren. Onze cursusleider en zijn model nemen je stap voor stap door de do’s en don’ts. Ze leren je omgaan met de lampen, je model, de omgeving. Je leert over instellingen. Je leert over contracten en basis afspraken volgens de wettelijke richtlijnen. 

Daarna neemt onze zeer ervaren cursusleider van Make It Creations, je stap voor stap door het programma Adobe Lightroom, voor een effectieve work-flow. Hij geeft duidelijk en rustig uitleg over een zeer werkbare methode om al je foto’s snel en kwalitatief te retoucheren. Hij geeft je de gelegenheid aantekeningen te maken, maar vooral om te oefenen. Oefening baart immers kunst. Met zijn methode zal je in de toekomst uren retoucheerwerk gaan besparen, zodat je meer kan fotograferen, wat je als fotograaf natuurlijk het liefst doet.
In deze vier weken ga je werken met Lightroom. De eerste stap is het juist importeren van je foto’s, selecties maken, retoucheren, exporteren, contactvellen maken en exporteren, en een presentatie maken en exporteren. 

Nu heb je alles onder de knie, maar je wilt het graag zelf doen. 
In de laatste twee weken krijg jij 30 minuten studiotijd met model, waarbij jij de leiding hebt over de studio, en de cursusleider en model je bijstaan. Direct daaropvolgend mag je 30 minuten retoucheren in de studio onder het toeziend oog van de cursusleider. Zo krijgt iedere cursist nog een uur 1-op-1 tijd met model en cursusleider.

Een goede basiskennis van computers is een vereiste. Weet jij wat ctrl+X, ctrl+C en ctrl+V voor Windows of ?+X, ?+C of ?+V voor Mac betekend en waar je deze voor gebruikt, dan zit je goed.

 

Tarief                    : € 349,00 € 299,00 p.p. incl. btw
Cursusdagen       : 8 woensdagavonden
Data                       : 9, 23 & 30 okt  6, 13 & 27 nov
Tijden                    : 19:30 – 21:45
                              : inclusief pauze met koffie of thee
Aantal cursisten  : min. 5 | max. 8
Waar                     : Studioruimte van Studio76
                                Meerheide 100K | 5521DX Eersel
Wat heb jij nodig?: Camera (het liefst spiegelreflex) die je handmatig kunt instellen
                               : Goed werkend laptop (64bits)
                               : Adobe Lightroom 6 of classic CC
                               : Schrift / schrijfgerei

Inschrijven

Naam *
Firma
Adres
Land
Telefoon *
E-mail *
 
Opmerking:
 

<< Terug naar overzicht